Η Εποπτεία των Επαγγελματιών Υγείας και Ψυχικής Υγείας αναφέρεται σε μια δομημένη και επιστημονικά ελεγμένη μέθοδος που απευθύνεται σε ιατρούς – ψυχιάτρους, ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους – παιδοψυχίατρους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, νοσηλευτές, αλλά και άλλους επαγγελματίες παραϊατρικών κλάδων που ασχολούνται διαγνωστικά και θεραπευτικά με παιδιά, ενήλικες και οικογένειες.  

Η εποπτεία μπορεί να γίνει σε ατομική ή σε ομαδική βάση, σύνθεσης μικρών ομάδων έως 5 άτομα. Ο επόπτης είναι ένας επαγγελματίας ψυχικής υγείας ιδιαίτερα καταρτισμένος και κλινικά εκπαιδευμένος, με πλούσια επαγγελματική εμπειρία από διάφορα εργασιακά πλαίσια και με διαφορετικούς κλινικούς πληθυσμούς που να μπορεί να βοηθήσει επιστημονικά τους επαγγελματίες στο διαγνωστικό επίπεδο και στο θεραπευτικό σχεδιασμό της θεραπείας των ασθενών τους.

 Οι βασικοί στόχοι της Εποπτείας είναι :  

  • Επιστημονική Καθοδήγηση και Εποπτεία : χρήση ειδικών διαγνωστικών εργαλείων και test, ανάλυση ατομικής περίπτωσης (case study), διαγνωστική υπόθεση, θεραπευτικός σχεδιασμός, στόχοι θεραπείας, αξιολόγηση και εργαλεία αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας.
  • Συναισθηματική έκφραση και διαχείριση προσωπικών δυσκολιών που διακινεί στον επαγγελματία η θεραπεία με ένα δύσκολο περιστατικό
  • Πρόληψη του συνδρόμου της επαγγελματικής εξουθένωσης
  • Διεπαγγελματική Συμβουλευτική (και σε ατομικό επίπεδο εποπτείας)
  • Εισήγηση «καλών πρακτικών» - mal practice στη κοινωνική ψυχιατρική, στην αποκατάσταση και τη συνέχεια στη φροντίδα
  • Ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων : Επαγγελματικός και Προσωπικός Εαυτός

 Οι επαγγελματίες που επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες για το πρόγραμμα να καλέσουν στο 215-5107708.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 172 επισκέπτες και κανένα μέλος