Κοινή πεποίθηση των περισσοτέρων ζευγαριών είναι πως στο ξεκίνημα μιας κοινής συντροφικής πορείας πιστεύουν ότι στη ζωή τους θα κυριαρχούν πάντα η αγάπη, ο αιώνιος έρωτας, ο αλληλοσεβασμός, η κατανόηση και ο ρομαντισμός. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι ο δικός τους γάμος θα είναι διαφορετικός από τους υπολοίπους. Σίγουρα υπάρχει ένα σημαντικό αριθμό ζευγαριών που καταφέρνει στη πορεία του χρόνου να ζήσει αρμονικά και ευτυχισμένα αποδέχοντας ο ένας τα στοιχεία της προσωπικότητας του άλλου.

Όμως υπάρχει και ένα εξίσου σημαντικό ποσοστό των ζευγαριών που ενώ η σχέση τους ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, στη πορεία του χρόνου καθημερινό φαινόμενο είναι οι συγκρούσεις με αφορμή συνήθως ασήμαντα ή και πιο σημαντικά γεγονότα, και η ύπαρξη δυσάρεστων συναισθημάτων, όπως η απογοήτευση, η δυσαρέσκεια και ο θυμός προς τον / την σύντροφο. Όλα τα παραπάνω έχουν σημαντική επίπτωση και στην ερωτική ζωή του ζευγαριού που όταν δεν είναι ικανοποιητική μεγαλώνει τη συναισθηματική απόσταση και ο κάποτε ευτυχισμένος γάμος αρχίζει να μπαίνει σε προβληματική τροχιά και το ζευγάρι χρειάζεται να ζητήσει ειδική συμβουλευτική βοήθεια.

Η Θεραπεία Ζεύγους και Επικοινωνίας είναι η επιστημονική ψυχολογική μέθοδος όπου ένας επαγγελματίας ψυχικής υγείας αναπτύσσει μια επαγγελματική σχέση με ένα ζευγάρι όπου και οι δυο σύντροφοι έχουν από κοινού συμφωνήσει πως επιθυμούν να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τα δυσλειτουργικά στοιχεία της σχέσης τους όπως συχνοί τσακωμοί, προβλήματα επικοινωνίας, σεξουαλικά προβλήματα έλλειψη ευχαρίστησης του ενός από τον άλλον.

Ο βασικός στόχος της Θεραπείας Ζεύγους είναι :

  • Αναγνώριση και αξιοποίηση στα θετικά σημεία της σχέσης
  • Ασκήσεις για βελτίωση της επικοινωνίας και της συναισθηματικής έκφρασης
  • Εκπαίδευση στη σαφή έκφραση των γεγονότων και των συμπεριφορών που επιφέρουν ένταση και συγκρούσεις
  • Αποδοχή της διαφορετικότητας του ενός συντρόφου από τον / την άλλο /η και αποδοχή των διαφορετικών αντιλήψεων που ενδεχομένως επιφέρουν εκνευρισμό, τσακωμούς, κλπ.
  • Εκπαίδευση στη κοινή επίλυση προβλημάτων ζωής και επιλογών σημαντικών αποφάσεων της κοινής ζωής

Η Θεραπεία Ζεύγους είναι μια δομημένη και σύντομη ψυχολογική παρέμβαση που εστιάζεται στο «εδώ και στο τώρα» σεβόμενη τη προσωπική ιστορία και ζωή του κάθε συντρόφου και συνήθως ολοκληρώνεται μέσα σε 12 έως και 16 συνεδρίες.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 183 επισκέπτες και κανένα μέλος