Η εφηβεία είναι μία από τις πιο σημαντικές αναπτυξιακά περιόδους στη ζωή του ανθρώπου. Είναι η περίοδος που τα παιδιά αρχίζουν να αποκτούν επαφή με τον εαυτό τους, τα συναισθήματά τους και τις ανάγκες τους. Αναπτύσσεται η σκέψη τους και αποκτούν λογική και κριτική ικανότητα, αμφισβητούν και δημιουργούν ερωτήματα για τον εαυτό, τον κόσμο και το μέλλον. Ταυτόχρονα ο εσωτερικός τους κόσμος έρχεται σε σύγκρουση με τον εξωτερικό. Υπάρχει έντονη η ανάγκη του να ανήκουν σε μια ομάδα, να βρουν την ταυτότητά τους και το ρόλο τους μέσα στο κοινωνικό σύνολο, και οι αμφισβητήσεις που έχουν για το κοινωνικό χώρο μπορεί να οδηγήσει σε έντονες συγκρούσεις με τον εαυτό τους, την οικογένεια και τον κοινωνικό περίγυρο.

Η ομάδα εφήβων, προκειμένου να βοηθήσει τον έφηβο να ανακουφιστεί από τις εσωτερικές και οικογενειακές συγκρούσεις, καθώς και από τα ποικίλα άγχη, δημιουργεί ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, ασφάλειας και στήριξης, μέσα στο οποίο οι έφηβοι μπορούν να εκφραστούν ανοιχτά για τα θέματα που τους απασχολούν, χωρίς ενοχές. Μπορούν ταυτόχρονα να μάθουν να δημιουργούν σχέσεις με συνομηλίκους και να διαχειρίζονται και να κατανοούν τα έντονα συναισθήματά τους.

Βασικοί Στόχοι της Ομάδας είναι :

  • Κατανόηση εαυτού, ενίσχυση αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης
  • Έκφραση και κατανόηση συναισθημάτων και των Σκέψεων τους
  • Κατανόηση και Διαχείριση τους άγχους
  • Ενημέρωση σε θέματα σχετικά με την εφηβεία
  • Επικοινωνία, Διαμόρφωση σχέσεων με συνομηλίκους
  • Διαμόρφωση ρεαλιστικών στόχων ζωής
  • Σεξουαλικότητα, Καταχρήσεις και Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου στην εφηβεία

Η Ομάδα λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση και ο χρόνος διάρκειας είναι από 1 έως 1 1/2 ώρα με συντονιστή της Ομάδας ειδικά εκπαιδευμένο Παιδοψυχολόγο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του κέντρου μας.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 187 επισκέπτες και κανένα μέλος