Η νηπιακή και η σχολική ηλικία είναι κατεξοχήν σημαντικές περίοδοι – σταθμοί στη ζωή των παιδιών, διότι είναι μια περίοδος πολλών αλλαγών, κατορθωμάτων και επιτεύξεων για τα παιδιά. Κατά την ηλικιακή αυτή φάση η ανάπτυξη είναι ραγδαία, και εντυπωσιακή, και αφορά διαφορετικά επίπεδα, όπως το σώμα και τη βιολογική κατάσταση ενός παιδιού, την νοητική του ικανότητα, την κοινωνικότητά του, τα συναισθήματά του.

Σε αυτήν επίσης την ηλικία τα παιδιά ετοιμάζονται για καινούργιες εξερευνήσεις, να γνωρίσουν και να γνωριστούν, να ανακαλύψουν νέες εμπειρίες, να συναναστραφούνε με άλλα παιδιά, να διαχειριστούνε τα συναισθήματά τους, να ελέγξουνε την συμπεριφορά τους, να ανταποκριθούνε σε στόχους.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η προσχολική και η σχολική ηλικία, από τα 5 έως τα 11 έτη αποτελεί μια κατάλληλη και σημαντική περίοδο για παρεμβάσεις, διότι έχει ερευνηθεί ότι οι προσπάθειες σε αυτή ακριβώς τη φάση έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την πρόληψη μελλοντικών αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.

Η ομάδα παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας που πραγματοποιείται στο κέντρο μας από έμπειρους θεραπευτές, σκοπό έχει τόσο να παρέμβει όσο και να ικανοποιήσει τις ανάγκες που έχει ένα παιδί αυτής της ηλικίας.

Η λειτουργία της ομάδας βασίζεται σε ένα υλικό, με ξεκάθαρους στόχους και μεθοδολογία, που αφορούν:

  • στην ανάπτυξη και καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης του παιδιού,
  • στις κοινωνικές δεξιότητες, στην αναγνώριση των συναισθημάτων, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης,
  • στην εκμάθηση υγιών συνηθειών,
  • στην ενίσχυση της κριτικής τους σκέψης, στην ενίσχυση της αυτογνωσίας τους,
  • το μοίρασμα,
  • στην αποδοχή του διαφορετικού,
  • στο σεβασμό, στη φιλία, στην αγάπη στην αυτονομία, και στην ανεξαρτησία.

Οι συναντήσεις της ομάδας είναι εβδομαδιαίες και ο χρόνος διάρκειας είναι από 1 έως 1 1/2 ώρα με συντονιστή της Ομάδας ειδικά εκπαιδευμένο Παιδοψυχολόγο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του κέντρου μας.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 επισκέπτες και κανένα μέλος